Andorra Winter Rally - 19/12/2021

<< 65 equips inscrits oficialment a l’ANDORRA WINTER RALLY

Andorra la Vella, 4 de desembre de 2019.– Uns dies abans del que indica el reglament, ACA Esport, la divisió esportiva de l’Automòbil Club d’Andorra, ha publicat la llista oficial d'inscrits de l'ANDORRA WINTER RALLY 2019, el ral·li hivernal de regularitat per a cotxes clàssics que es disputarà el diumenge 22 de desembre. La llista conté un total de 65 inscrits, amb la major part dels especialistes inclosos, tots ells liderats per un cotxe 0 d'autèntic luxe, Ferran Font-Oriol Julià (Ford Escort), que obrirà una prova que està creant molta expectació.

65 equips són el nombre màxim d'unitats que pot albergar l'estructura del ral·li i entre ells s'inclouen vehicles de totes les categories convocades: 6 d'ells de la classe 3 (quatre rodes motrius), 14 de la 2 (dues rodes motrius superiors a 2.0 litres) i 45 de la classe 1 (dues rodes motrius inferiors a 2.0 litres). Dins d'aquestes classes, el grup que compta amb el major nombre de cotxes participants és el J (vehicles de competició), amb 39 unitats, seguit del Hi (vehicles històrics), amb 26.

Entre els noms que destaquen en la inscripció es troben històrics cognoms dels ral·lis: Gerard de la Casa-Jordi Gomà (Renault 5 Alpine núm. 7), Francesc Gutiérrez-Anna Vives (Opel Ascona 400 núm. 8), Mia Bardolet-Eloi Alsina (Seat 1400 B núm. 23), Carles Santacreu-Guillem Santacreu (Opel Ascona 2000 SR núm. 26), Antoni Rius (Seat 124-1800 núm. 28), Jordi Ventura-Josep Autet (VW Golf GTI núm. 30), Carles Miró-Ivan Matavacas (Porsche 924 núm. 31), etc., tots ells campions o guanyadors de multitud de proves al llarg de la seva carrera.

Per descomptat cal no oblidar que en la llista hi ha els grans especialistes en regularitat, alguns d'ells posant a prova les seves mecàniques de cara al Rallye Monte-Carlo Historique. Entre els favorits al podi hi ha l'anteriorment citat Carles Miró però també David Nogareda-Sergi Giralt (Porsche 911S núm. 27), Kim Vilatarsana-Jordi Vilagrà (Renault 5 Copa Turbo núm. 21), Gerard Gummà-Joan Colomé (Austin MG Maestro núm. 36), Josep Maria Molas-Ramon Ferré (Alpine-Renault A-110 núm. 38), Josep Maria Álvarez-Rubén Fontrodona (VW Golf GTI núm. 42), Daniel Thoreau-Nicolas Thoreau (BMW 325ix núm. 3), Andreu Vigué-Josep M. Casas (Porsche 911 Carrera núm. 10), Josep Maria Carreras-Elisabet Carnicé (VW Golf GTI núm. 49), Sam Juvanteny-Iván Nieto (Lancia Delta Integrale núm. 1), Jordi Pons-Laura Díaz (Lancia Stratos núm. 22), Gerard Massanas-Marta Camprubí (Seat 127 núm. 53), Agustí Domingo-Jordi Parro (Seat 124-2000 núm. 35), Pau Frigola-Marc Sauleda (Seat 127 núm. 52) i un llarg etcètera.

A l’ANDORRA WINTER RALLY hi sol participar l'equip Seat Històrics, en aquesta edició amb tres cotxes que pilotaran els citats Bardolet-Alsina, a bord d'una curiosa unitat Seat 1400 B, i els periodistes Enrique Trillo (Seat 1430/1600) i Jesús Bonilla (Seat 127). Tots dos estaran copilotats, respectivament, per l'expert Carles Jiménez, dues vegades guanyador d'aquest ral·li acompanyant a Carles Fortuny, i el també periodista Iván Vicario.

Coll d’Ordino, 1.980 metres sobre el nivell del mar
L’ANDORRA WINTER RALLY contempla un itinerari de tres passades diürnes a dos trams (els dos sentits de la carretera CS-240 al Coll d’Ordino), amb un total de 6 especials de regularitat controlada per a completar un total de 56 km en carretera tancada. La sortida del 1r participant tindrà lloc a les 8 hores del dia 22 de desembre i l'arribada a partir de les 15 hores del mateix dia, amb el repartiment de premis a les 17 hores a la sala La Buna, base organitzativa de la prova. Totes les sortides i arribades dels cotxes tindran com a marc l'aparcament Camp de la Tenada, d'Ordino.

Regularity Experience, únic sistema de medició
Tots els cotxes participants utilitzaran el mateix sistema “Regularity Experience” (tant les mitjanes de regularitat com el cronometratge) aportat per Blunik que va debutar en el passat Ral·li d’Andorra Històric. Blunik equiparà a tots els equips amb el dispositiu Blunik RX i des del començament del ral·li, pilots i copilots podran seguir la regularitat d'una manera molt fàcil, només atenent les senzilles indicacions que ofereixi l'aparell, mantenint així una mitjana concreta al llarg de cada tram amb l'ajuda d'un led blau, indicador que l'equip manté el ritme adequat.

Andorra Sotheby’s International Realty
Tal com va succeir en la seva última edició, l’ANDORRA WINTER RALLY compta amb la col·laboració del Comú d'Ordino i de Canillo i el patrocini d'Andorra Sotheby's International Realty, empresa que està afiliada a la prestigiosa marca Sotheby's International Realty® i dedicada a la compravenda de propietats al País dels Pirineus.

| | compartir